Mobilt dobhat piacra a Snapdragon processzorok gyártója

qualcomm-mobil-cover

A legfrissebb hírek szerint a Qualcomm még év vége előtt bemutathatja első telefonját, amivel a gamereket céloznák meg.

A Qualcomm már kiküldte a meghívókat a december 1-től 2-ig tartó Digital Tech Summit eseményére, ahol várhatóan a Snapdragon 875 lapkát is bemutatják. A pletykák szerint a Qualcomm első 5 nanométeres processzora elsőként kapja meg az új nagy teljesítményű Cortex X1 magot és más processzorok bemutatójával is számolhatunk. A pletykák azonban még itt nem érnek véget, most a Digi Times számolt be arról, hogy a chipgyártó még év vége előtt piacra dobhatja saját, játékokra szánt mobiltelefonját.

qualcomm-mobil-1

Ezt a telefont állítólag nem egyedül fejlesztik, segítségükre van az Asus is. Mint tudjuk ők már tapasztaltak ezen a téren és az sincs kizárva, hogy Republic of Gamers márkanév alatt jöhet az újdonság. Pontosan nem tudni, de feltételezhetően a Qualcomm és az Asus partnersége akkor kezdődhetett amikor az Nvidia bejelentette, hogy felvásárolja az ARM-et. Valószínűleg ezt követően a Mali GPU-k is Geforce márkanévvel jönnek majd, de ez egyelőre csak feltételezés. A Qualcomm számára ebből adódóan előnyös lenne ha egy játékokra szánt telefonnal reklámoznák a Snapdragon lapkákban lévő Adreno grafikus gyorsítókat. Pontos megjelenés egyébként nem érkezett a közelgő mobilhoz, a forrás szerin én vége előtt kerülhet kereskedelmi forgalomba.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.