Mutatjuk, hol nézheti meg, hogy feltörték-e a Facebookját

the verge

Az utóbbi időkben egyre többször hallhatunk arról, hogy valakinek feltörték a Facebook profilját. Most megmutatjuk azt, hogy hol tudja leellenőrizni, hogy az öné is erre a sorsa jutott-e. 

A mai világunkban az egyik legfontosabb a cégeknek az információ, amit rólunk szereznek meg. Persze ennek az egésznek megvannak az előnyei felénk is, hiszen személyre szabott hirdetéseket láthatunk, így gyorsabban megtalálhatjuk azt, amit tervezünk megvásárolni, vagy például megnézni.

Emellett persze a cégeknek ez nagy előny lehet, hiszen így könnyebben is vásárlunk meg olyan dolgokat, amire nem is biztos, hogy szükségünk van.

Vannak viszont olyanok is, akik feltörik az emberek fiókjait, annak érdekében, hogy valamilyen személyes adathoz jussanak hozzá. Erre mindig figyelmeztetnek is a közösségi oldalak, hogy mindig biztonságos jelszót használjunk. A Facebook alkalmazásban arra is van lehetőség, hogy le tudjuk ellenőrizni azt, hogy feltörték-e a fiókunkat.

A forrás azt állítja, hogy akkor is érdemes elvégezni az ellenőrzést, hogyha nincsenek gyanús jelek. Ezt a funkciót úgy tudjuk elérni, ha Biztonság és bejelentkezés fülre kattintunk, ahol meg tudjuk nézni, hogy mikor és hol jelentkeztünk be. Ha bármi gyanúsat észlel valaki, az változtassa meg a jelszavát, vagy állítson be többlépcsős ellenőrzést.


Forrás