Nem bírja a hideget a Huawei Mate X

huawei-mate-x-cover

November közepén fog megjelenni a Huawei első összecsukható mobilja a Mate X, és úgy tűnik a telefon nem igazán fogja szeretni a mínuszokat.

Napra pontosan november 15-én kerül majd kereskedelmi forgalomba a Huawei Mate X. A 2340 dolláros kezdő árával ez a készülék lesz a legdrágább összecsukható mobil a piacon. Ez átszámítva a jelenlegi árfolyam szerint 735 ezer forintot jelent és erre itthon jönnének még rá a helyi adók. A Samsung Galaxy Fold-hoz hasonlóan a Mate X is egy kis csúszással kerül majd fel a boltok polcaira. Mivel a Mate X és a Galaxy Fold esetében is egy nagyon sérülékeny megjelenítőt kapunk, így nem árt majd vigyázni rájuk. Mindezek mellé jönnek még majd a használat során felmerülő kellemetlenségek is. Nem csoda, hogy sokan jelenleg nem látják ezeknek az eszközöknek a jövőjét.

Mivel már egyre közelebb van a Mate X megjelenése a Huawei oldalára felkerült egy kis tájékoztató a modellt illetően. Eszerint a telefont -5 celsius fokon már nem lehet meghajlítani mert az károsodást okozhat benne. Illetve arra is figyelmeztetnek, hogy a Mate X rengeteg precíziós alkatrészt tartalmaz. A telefon élettartamának meghosszabbítása céljából kerülnünk kell majd azt, hogy vízzel vagy porral való érintkezzen a telefon belseje, hát az utóbbi mondjuk elég nehéz lesz, mivel már csak ha zsebbe rakjuk akkor is porosodhat.

Figyelmeztetnek továbbá arra is, hogy a gyártó egy speciális kijelzővédő fóliát helyezett el a készüléken, amit nem szabad leszedni. Illetve, ha ez megérett a cserére, lépjünk kapcsolatba a gyártóval. A Huawei láthatóan jól felkészült az esetleges félreértésekre. Nem úgy mint a Samsung annak idején, mikor elküldték tesztelésre a Galaxy Fold-ot. Itt megjegyezném, hogy a Samsung weboldalán még most sincsenek hasonló figyelemfelhívások. Ami azt jelenti, hogy vagy tényleg tökéletes lett az új Fold vagy pedig a cég nem szeretne róla beszélni. A Mate X-el kapcsolatban pedig kíváncsian várjuk majd a felhasználói tapasztalatokat.