Nem kell majd prémium előfizetés a YouTube Music háttérben futtatásához

youtube-music-cover

Azok a felhasználók akik Android operációs rendszeren már korábban kipróbálták a YouTube és a YouTube Music applikációkat, azok tudják, hogy Premium előfizetés hiányában a háttérben nem tudják futtatni őket. Viszont most úgy néz ki, hogy ez hamarosan meg fog változni, de csak az egyik applikáció esetében.

crypto50

A YouTube a napokban tett egy bejelentést, mely szerint a YouTube Music alkalmazással ezentúl ha ingyenesen is használjuk tudunk majd háttérben zenét hallgatni. Az új funkció elsőként Kanadában lesz elérhető, dátum szerint november 3-tól tudják majd a kanadai felhasználók kipróbálni. Mint tudjuk ez az opció jelenleg csak a prémium előfizetők kiváltsága. Azoknak akik nem rendelkeznek előfizetéssel a lejátszás véget ér amint kilépnek vagy háttérbe helyezik az alkalmazást. A YouTube újítása viszont lehetővé teszi, hogy a Music-t ugyan úgy tudjuk majd a jövőben használni mint a többi zene applikációt. Sőt, még a rádió állomásokhoz is hozzáférhetünk, lejátszási listákat hozhatunk létre, valamint a saját magunk által feltöltött dalokat is le tudjuk majd játszani.

youtube-music-1

Persze azért van egy kis csavar a történetben. Az ingyenességért cserébe ugyanis lejátszás közben reklámokat is kell majd hallgatunk, akárcsak a többi hasonló alkalmazásnál. Ez már egy bevett gyakorlat, amit az olyan Spotify és Deezer felhasználók biztosan ismernek akik nem előfizetők. Nem lesz ez kivétel a YouTube Music applikáció esetében sem. Azt még nem tudni, hogy az új funkció  mikor lesz elérhető itthon, de valószínűleg a kanadai start után még várnunk kell majd rá pár hetet.