Nem lesz több Leica kamerás Huawei okostelefon

A kínai vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy véget ért a partnerségük a Leica lencsegyártó céggel. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

crypto50

A Huawei több éve jelentette be az első Leica lencsével felszerelt okostelefonját, ami hatalmas népszerűségnek örvendett mindaddig, amíg nem érintette őket az amerikai szankció csomag.

A forrás szerint a cég hivatalosan is megerősítette, hogy március végén véget ért a partnerségük a Leica lencsegyártó céggel, így minden bizonnyal az utolsó termék, ami Leica felirattal kapható a Huawei P50 Pro készülék.

Néhány hónapja már pletykálták, hogy idén jöhet a Huawei Mate 50 sorozat, de úgy tűnik, hogy már a Leica nélkül. Utóbbi vállalat valószínűleg nagyobb babérokra akar törni, ami a jelenlegi korlátozások miatt a Huawei céggel együtt nem lehetséges.

Nem sokat tétlenkedtek viszont, hiszen már meg is találták az új partnert a Xiaomi személyében és már hivatalosan is bejelentették az együttműködést. Ennek már voltak jelei a tavalyi évben is, hiszen már akkor megérkeztek az első pletykák azzal kapcsolatban, hogy egy Leica kamerákkal felszerelt Xiaomi okostelefon van készülőben.

Pontos információ még nincs arról, hogy melyik termékkel debütálhat a kooperáció, azt viszont tudni lehet, hogy július környékén kerülhet majd bemutatásra. Szivárgások jelentek már meg arról, hogy jöhet egy Xiaomi 12S és egy Xiaomi 12S Pro névre keresztelt készülék is, de az is lehet, hogy a Xiaomi 12 Ultra lesz az első Leica lencsés okostelefon.


Forrás