Nincs több haladék a Huawei-nek

huawei-usa-cover

A Huawei még májusban került fel az Egyesült Államok “feketelistájára” azóta többször kapott 90 napos haladékot, amit most úgy néz ki már nem fognak meghosszabbítani.

REVO2Miután májusban felkerült a Huawei az úgynevezett Entity List-re, pár nap elteltével már érkezett is a hír, hogy 90 napos haladékot kap a kínai cég az Egyesült Államok kormányától. Az első 90 napos határidő augusztus közepe után járt le, ekkor már nem folytathatta kereskedelmi tevékenységét úgy a Huawei, mint korábban. Ahogy érkeztünk a 90 napos határidő végéhez és elérkezett az a bizonyos augusztusi nap, ismét kapott haladékot a Huawei, ami szintén 90 napos volt. Tehát ez most a következő hónapban, vagyis novemberben fog lejárni és nem valószínű, hogy ismét kap monatóriumot a Huawei. Legalábbis erre utalnak Rob Strayer az USA külügyminisztériumának helyettes államtitkárának szavai.

Strayer ugyanis azt nyilatkozta, hogy “a hasonló ideiglenes haladékok általában nem tartanak örökké, csak arra szolgálnak, hogy enyhítsék az átállás menetét és a hirtelen bekövetkezett változások ne okozzanak zavarokat a piacon”. Tehát a fentiek alapján arra következtethetünk, hogy az amerikai vállalatok ez idő alatt már beszerezhették a nekik szükséges kínai technológiákat, fejlesztéseket, vagy tudták ezeket másképp pótolni. Ebből kifolyólag nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz több haladék. Mint tudjuk a Huawei ennek ellenére sem tudta a Mate 30 mobilokat teljes mértékben használható Android rendszerrel piacra dobni, vagyis bukták a szoftvert, így ők most a hardveres komponensek terén érintettek már csak ezen a fronton.

Mindezek mellett az USA fontolgatja azt is, hogy megtorolja azokat az országokat is akik a Huawei féle 5G-s fejlesztéseket használják, ami azt jelenti, hogy ebből Magyarország is kapna, de azt, hogy ez miben fog megmutatkozni még nem tudni.

FORRÁSphonearena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.