Nyakunkon a 108 és 64 megapixeles kamerákkal szerelt mobilok

64-megapixel

A Xiaomi hivatalosan is megerősítette, hogy a Samsunggal kötött partnerkapcsolatuknak köszönhetően idén már 64 és 108 megapixeles kamerákkal rendelkező mobilokat dobnak piacra.


Május elején mutatta be a 64 megapixeles ISOCELL kameramodulját a Samsung. Már akkor is lehetett hallani, hogy év végén számíthatunk az első ilyen mobiltelefon érkezésére és most a Xiaomi meg is erősítette ezt. A kínai cég Twitter oldalán közzétett képekkel publikálta, hogy hamarosan jön az első 64 megapixeles kamerával ellátott telefonja.

redmi-64-megapixel

Ha minden igaz, akkor ez egy Redmi készülék lesz, benne a Samsung féle ISOCELL Bright GW1 modullal. Ez az érzékelő méretileg egyébként elég nagyra sikerült, szám szerint 1/1,7 colos. Pixelösszevonás segítségével 1,6μm-es pixelméretre is képes. Viszont így csak 16 megapixeles fotó lesz a végeredmény, persze akár valódi 64 megapixeles képek elkészítésére is alkalmas lesz.

xiaomi-64-mp

Egy másik érdekes hír az első 108 megapixeles kamerájú mobilról szól. Ez szintén egy Xiaomi eszköz lehet, Ice Universe szerint a Mi Mix 4-ről van szó. Benne szintén a Samsung ISOCELL szenzort találjuk és 12033×9024 képpontos fotók készítésére lesz alkalmas. Sőt, itt is működik majd a pixelösszevonás, így 4 az 1-ben pixellel 27 megapixeles képeket lőhetünk.

A Xiaomi vezetője korábban tett egy olyan nyilatkozatot, hogy a Mi Mix 4-be 64 megapixelesnél jobb kamera kerül, így megvan rá az esély, hogy valóban a Mi Mix 4 lehet az első 108 megapixeles kamerával ellátott mobil.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.