Október 13-án érkezik a (Xiaomi) Black Shark 4S

black-shark-4-pro-cover

A Xiaomi hivatalosan is megerősítette, hogy a jövő héten fog érkezni a Black Shark sorozatának legújabb tagja a Black Shark 4S.

crypto50

Az idén március végén bemutatott Xiaomi Black Shark 4 és Black Shark 4 Pro modellek mellé napokon belül megérkezik a Black Shark 4S is. A gyártó által közzétett promóciós képek szerint Kínában délután 3 órakor leplezik majd le az újdonságot, ami tripla hátlapi kamerával fog bemutatkozni. A Black Shark 4S hardverspecifikációiról még egyelőre semmit nem tudunk, de a lenti képek alapján már biztos a vízszintes elhelyezésű hármas kamerarendszer.

Várhatóan még a bemutató előtt a Xiaomi elkezdi szivárogtatni az információkat a készüléket illetően. A sorozat jelenleg legerősebb tagja a Black Shark 4 Pro egyébként egy 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású Super AMOLED kijelzővel rendelkezik. A 20:9-es képarányú megjelenítő 144 Hz-es képfrissítésre képes, támogatott továbbá a HDR10+ és van rajta Always on display funkció is. Az érkezőfélben lévő 4S-hez hasonlóan szintén három kamerával rendelkezik, ami a hátlapon vízszintesen lett elhelyezve. Az elsődleges kamera egy 64 megapixeles széleslátó, mely kívül van még egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 5 megapixeles makró kamera. A szelfik készítéséért egy 20 megapixeles széles látószögű kamera felel.

black-shark-4-pro

A teljesítményről a Qualcomm Snapdragon 888 5G processzora gondoskodik egy Adreno 660 grafikus gyorsítóval karöltve. A tárhely USF 3.1-es és minimálisan 256 GB, de elérhető belőle 512 GB-os változat is. Rendszermemóriából 8, 12 vagy 16 GB RAM-mal is beszerezhetjük a készüléket. Utóbbi két opciónak csak a pénztárcánk szabhat határokat. A benne lévő akkumulátor kapacitása 4500 mAh, amit akár 120 wattos gyorsöltéssel is táplálhatunk USB Type-C 2.0 csatlakozón keresztül. A teljes feltöltés egyébként mindössze 15 percet vesz igénybe, 50%-os töltöttségi szintre 5 perc alatt tudjuk feltölteni.