Október elején drágulhatnak az App Store-ból letöltött alkalmazások

Az amerikai vállalat a napokban bejelentette, hogy növelni fogja az App Store árképzési szintjét, aminek hatására több alkalmazás is megdrágulhat. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

Azt már megszokhatták a felhasználók, hogy az Apple készülékekhez mindig drágább minden kiegészítő és több esetben az alkalmazások is.

Az amerikai vállalat egyedi módon próbálja bekategorizálni az alkalmazásokat az App Store-ban, különböző kategóriákat ajánl a fejlesztőknek, amik közül ők választhatnak, hogy milyen díjszabást alkalmaznak majd.

Persze ennek megvan az előnye, hiszen így könnyebb egységesíteni a globális árakat így, ha például változnak a valutaárfolyamok, nem drágul automatikusan az alkalmazások ára sem. A napokban bejelentett drágulás a forrás szerint kihat majd az összes fejlesztőre, de akár a felhasználók is valamivel rosszabbul járhatnak.

A forrás kiemeli, hogy ha drágulást is vezetnek be, az sem jelenthet egyből áremelkedést a már meglévő előfizetésekre, emellett a fejlesztők akár meg is tarthatják a jelenlegi árakat. Pontos információnk egyelőre még nincs arról, hogy gyakorlatban ez az emelkedés mit fog jelenteni, de október 5-én meglátjuk, ugyanis akkor történik majd meg az átállás.


Forrás