Otthagyja a OnePlus-t az egyik társalapító

A héten már pletykaiszinten lehetett hallani, hogy Carl Pei a OnePlus egyik társalapítója otthagyja a céget, ez az infó most hivatalossá vált.

Pete Lau és Carl Pei már a OnePlus megalapítása előtt is együtt dolgozott az Oppo-nál, akkor Lau volt a cég egyik alelnöke, Pei pedig az ő alkalmazottja. Közösen távoztak az Oppo-tól és 2013 végén megalapították a OnePlus-t, majd 2014-ben jött is az első mobiljuk, a OnePlus One. Az első években nem költöttek marketingre, és meglepően alacsony árazással törtek be a piacra. Az elmúlt évek során sokat változott a helyzet, már a nagy cégekhez hasonló marketing kampányokkal bombázzák a felhasználókat és több mint tíz telefont dobtak piacra, különféle okoseszközök mellett.

Az elmúlt hét év során remek angoltudása miatt Pei volt a OnePlus arca nyugaton, pont ezért is lepett meg mindenkit a hír, hogy most távozik a cégtől. Tegnap közzétették Carl Pei búcsúlevelét a OnePlus fórumán és hivatalos közösségi csatornáin, amiben arról beszél, hogy egy csodás csapattal dolgozott együtt, új barátokra tett szert és köszöni, hogy részese lehetett a OnePlus születésének. Mivel húszas évei főként a cégről szóltak, most szeretne pihenni, időt tölteni a családjával és barátaival, majd újult erővel egy új vállalkozásba kezd.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.