Pop-up kamerás mobil érkezik a Samsungtól

A Samsung idáig nem jelentkezett pop-up kamerás okostelefonnal. Bár a Galaxy A80 hasonló koncepción alapul mégsem tekinthető teljes mértékben ilyen készüléknek. Ami késik nem múlik, az OnLeaks szivárogtatott ki most egy CAD vázlatot, ezen egy hamarosan debütáló Galaxy A szériás mobilt láthatunk mechanikusan kiemelkedő szelfikamerával.


Egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyik mobil látható a képeken és a videón, de néhány külföldi tech portál szerint az talán a Galaxy A81. Azért egy-két apró részlet kiderült az eszközről, lesz rajta például infra port, de jack csatlakozó nem, a fizikai méreteket tekintve 183,5 x 77 x 9,2 milliméteres lesz a telefon. Ebből adódóan a kijelző mérete 6,5 hüvelyk körül alakulhat, és az alsót leszámítva, meglehetősen vékony kávák szegélyezik a panelt.

Ami kicsit fura, hogy az ujjlenyomat-olvasót a hátlapon találhatjuk, pedig ennyi erővel lehetett volna a kijelzőben is. A specifikációk nem ismertek, jelenleg annyi biztos, hogy összesen négy kamera dolgozik majd az eszközön, ebből egy elől, három pedig hátul. Lent a szokott módon USB C kimenet és egy külső hangszóró kapott helyet. A képek alapján a ház üvegből és alumíniumból készül.

A kiszivárgott képek nem hivatalos forrásból származnak, így egyelőre érdemes pletykaszinten kezelni a látottakat, a végleges dizájn mindenesetre hasonló lehet, OnLeaks általában megbízható forrásokkal szokott rendelkezni.