Professional Edition-t kapott a Sony Xperia 1

sony-xperia-1-pe-cover

Japánban debütált elsőként a Sony Xperia 1 Professional Edition, az újdonság biztosan jól fog jönni azoknak akik fotózással foglalkoznak.


A Sony mobilos részlege már egy ideje eléggé hanyatlik, ettől függetlenül minden évben bemutat valamit a Japán gyártó. Jelenlegi csúcsmobiljukat az Xperia 1-et még februárban mutatták be, de júniusig kellett várnunk, hogy elérhető legyen. A készülék 6,5 hüvelykes 21:9-es képarányú 4K felbontású OLED megjelenítővel rendelkezik. Benne Snapdragon 855 lapka gondoskodik a számítások elvégzéséről, 6 GB RAM és maximum 128 GB-os tároló társaságában. Kamerás fronton három darab 12 megapixeles hátlapi és egy 8 megapixeles előlapi kamerát kapott az Xperia 1.

sony-xperia-1-pe-1

A Sony most bemutatta a készülék egy “különleges” kiadását, ez az eszköz az Xperia 1 Professional Edition nevet kapta. Hardveresen nem kaptunk semmi újat, annyi, hogy a kijelző jobban kalibrált és támogatja a 10 bites jelet. Továbbá a telefonon lévő USB-C csatlakozón keresztül LAN hálózatra csatlakoztathatjuk a telefont, fényképezőgépekkel és monitorokkal is összeköthetjük az eszközt. Sajnos valami oknál fogva az ehhez szükséges kábelt az Xperia 1 Professional Edition doboza nem tartalmazza, ezért azt külön kell megvásárolnunk.

sony-xperia-1-pe-2

Az Imaging Edge mobilalkalmazásnak köszönhetően videókat és képeket továbbíthatunk Sony kamerákról a telefonra, valamint a Transfer & Tagging-el címkéket és feliratokat adhatunk hozzá a fotókhoz. Xperia 1 Professional Edition ára közel 390 ezer forintnak megfelelő japán yen, tehát a Sony egyértelműen elszállt egy kicsitezzel az árcédulával. A globális startról még nem érkezett hír, bár ennyi pénzért valószínűleg nem lesz túl népszerű okostelefon.