Elképesztően drága lehet a Sony Xperia 1 IV

A japán márka újabb csúcskészüléket dobhat piacra hamarosan, amiről több információ is kiszivárgott a napokban. Mutatjuk, hogy miben lehet jó a Sony Xperia 1 IV.

crypto50

A Sony a tavalyi évben mutatta be a Sony Xperia 1 III készüléket, ami az egyik legnagyobb érzékelővel volt felszerelve a piacon, ami több komoly kamerával is felvette a versenyt.

Magyarországra ez a készülék nem nagyon ért el, hiszen irgalmatlanul magas áron debütált. Mai árfolyamon számítva Kínában 500.000 Ft-os áron nyitott, ami, mint tudjuk amire Európába elér, akár 200.000 Ft-al is több lehet.

A legújabb szivárgások szerint a Sony Xperia 1 IV ennél is drágább lehet a forrás szerint akár 30.000 Ft-al is emelkedhet az alap modell ára. Persze az áremelkedés mellé a specifikációkat is a legfelső szintekre fejlesztették, hiszen hardveresen egy Snapdragon 8Gen1 SoC Plus dolgozhat a készülékben, amit most fognak bemutatni hamarosan.

Arra is van esély, hogy a Sony legyen az első ilyen lapkával felszerelt okostelefon, hiszen a terméket is május-június környékére jósolják.

Kamerás fronton is nagy ugrást láthatunk, hiszen a 12 MP-es kamerákat felváltják a 48 MP-es érzékelők, emellett periszkópos kamerával is fel lesz szerelve az okostelefon. A kijelzőre sem lehet majd panasz, hiszen egy 6,5 colos OLED kijelzőt kaphat a készülék 120 Hz-es képfrissítéssel, valamint az akkumulátor kapacitás is nagyobb, mint amit a Sony-nál megszokhattunk (5000 mAh).


Forrás