Új kisméretű Sony csúcstelefon érkezhet hamarosan

sony-xperia-5-II-4

A Sony hamarosan egy újabb okostelefont dobhat piacra a szivárgások szerint, ami kis mérettel és csúcsképességekkel fog rendelkezni. Mutatjuk, hogy mit tudunk róla.

A Sony az utóbbi időszakban egyre inkább csak a prémium szegmensben próbál tevékenykedni a globális okostelefon piacon a három nagy készüléksorozatával, a Sony Xperia 1, Sony Xperia 10 és Sony Xperia 5 telefonokkal. Utóbbinak érkezhet meg a következő kiadása Sony Xperia 5 IV néven.

Sajnos arról még egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikorra tervezi a vállalat a termék bemutatását, sem arról, hogy mely piacokon lesz majd kapható. Egyelőre még az árazás sem ismert, de az előd modellekből kiindulva az már biztos, hogy mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki majd az újdonságot tervezi majd megvásárolni.

sony-xperia-5-II-1
Sony Xperia 5 II

A termék egy tanúsítványban tűnt fel, amiből több dolgot is megtudhattunk róla. Egyrészt a termék egy kompakt készülék lehet, ugyanis a kijelző mindössze 6 colos lesz, ami garantálhatóan egy OLED panel, ha az eddigi szériákból indulunk ki. A forrás szerint hardveresen vagy egy Snapdragon 8Gen1 SoC, vagy egy Snapdragon 8Gen1+ SoC lapka fog majd benne dolgozni.

Adott lesz majd az USB Type-C port és a 3,5 mm-es Jack csatlakozó is, mindezek mellett Wifi 6 és NFC tanúsítványt is fog kapni a készülék.


Forrás