Ránk fog szólni az Instagram ha túl sokat használjuk

A közeljövőben egy újabb funkcióval fog bővülni az Instagram, ami figyelmeztetni fog minket ha túl sokat használjuk az applikációt.

crypto50

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri bejelentette, hogy a vállalat elkezdte tesztelni a “Take a Break” nevű új funkciót, amely segít a felhasználóknak megfékezni saját magukat az Instagram függőségtől. Arra ösztönzi őket, hogy tartsanak szünetet, miután egy bizonyos mennyiségű időt töltöttek az alkalmazáson.

insta-1

Az új funkció, amely bekapcsolása után lehetővé teszi, hogy az alkalmazáson belüli emlékeztetőket állítsunk be, hogy 10, 20 vagy 30 perc folyamatos használat után szünetet tartsunk az Instagram alkalmazás használata közben.

insta-2

Mosseri elmondta, hogy a “Take a Break” funkciót “annak a szélesebb körű törekvésnek a részeként fejlesztették ki, amelynek célja, hogy az emberek nagyobb kontrollt kapjanak az “Instagram-élményük felett”, és  a jövőben “több ilyen ötletet is láthatunk még tőlük”.

insta-3

Az Instagram egy harmadik fél szakértőivel együttműködve fejlesztette ki a “Take a Break” funkciót, és a következő napokban a felhasználók egy kis százalékánál kezdik meg a bevezetését. A vállalat azt tervezi, hogy valamikor decemberben indítja el, és ha a tesztelés zökkenőmentesen zajlik, a “Take a Break” egy-két hónapon belül minden felhasználó számára elérhető lesz.

A “Take a Break” tesztelése

A héten elkezdtük tesztelni a “Take a Break” nevű új funkciót. Ez az opt-in vezérlés lehetővé teszi, hogy egy általad választott időtartam után egy úgynevezett szünet-emlékeztetőket kapj az alkalmazáson belül.

Izgatottan várom az eredményeket és észrevételeket, remélhetőleg valamikor decemberben elindítjuk ezt.

– Adam Mosseri ezeket a sorokat osztotta meg Twitter oldalán.