Renderképeken a Google Pixel 5 XL

A Pixel 5 sorozat bemutatója csak ősszel várható, de általában már nyáron elkezdenek igazán szivárogni a hírek a Google új csúcsmobiljairól.

Most néhány CAD-es renderképet kaptunk, amik elvileg az eredeti tervek alapján készültek. Mivel a forrás nem hivatalos érdemes egyelőre némi fenntartással kezelni a látottakat, de a dizájn alapján nagyon benne van a pakliban, hogy tényleg így fog kinézni a Pixel 5 XL. Úgy tűnik a Google ezúttal a kameralyukas kialakítás mellett tette le a voksát, ami jó hír hiszen így eltűnhetnek az előlapról a viszonylag vastag kávák.

A hátlapon lévő négyzet alakú kameraszigeten viszont nem változtatnak. A Pixel 5 XL állítólag 153,8 x 74 x 8,5 milliméteres méretekkel rendelkezik, a készülék vastagsága pedig 9,5 milliméter. A hangerő-szabályzó és a bekapcsoló gombok a jobb oldalon találhatóak, az USB C kimenet lent, a 3,5 milliméteres jack kimenet pedig fent helyezkedik el.

A Google most sem szavazott bizalmat a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasónak, a biometrikus azonosító a hátlapon kapott helyet. A forrás ugyan nem tárja fel a hátlapi kamerák műszaki adatait, de gyaníthatóan a főmodul mellet egy ultra széles látószögű lencsére lehet még számítani.

Azt viszont megemlíti a képeket közzétevő xleaks7, hogy jelenleg három prototípus van a Pixel 5 XL-ből, ezek közül kettőnek négyzet alakú kamerasziget található a hátlapján, tehát ez a dizájn koránt sem biztos, hogy végleges.