Ropiként tört ketté a strapateszten a OnePlus 10 Pro

oneplus-10-pro-cover

Egy kemény strapateszten járt a OnePlus 10 Pro, amin egyértelműen megbukott a mobil, mutatjuk mi alapján jelentjük ezt ki.

crypto50

A OnePlus 10 Pro még januárban mutatkozott be a kínai piacon, és a napokban kapott egy új, Panda White fantázianévre keresztelt színváltozatot. Mint tudjuk a telefon még nem érkezett meg a Kínán kívüli piacokra, de remélhetőleg ez hamarosan megváltozik majd. Addig is a YouTube-on csak JerryRigEverything néven ismert videós Zack Nelson úgy gondolta beszerez egyet a OnePlus 10 Pro-ból és még a kínai piacon kívüli megjelenés előtt leteszteli a készüléket. Ezen a teszten a mondhatni megszokott megmérettetések elé helyezte a mobilt, tehát ezúttal is kaptunk kijelző karcolást és égetést valamint egy hajlítási tesztet.

Az első körben jól veszi az akadályokat a OnePlus 10 Pro, a kijelzőjét védő Gorilla Glass Victus a Mohs-féle keménységi skálán 6-os szintjén kezd el karcolódni, mélyebb sérülések csak a 7-es szinten keletkeznek a kijelzőn, ami szokásosnak mondható. Egy másik tesztnek köszönhetően megerősítést nyert, hogy a telefonoldalai és oldalt található gombjai alumíniumból készültek. Bár hivatalos IP-besorolás nincs, a SIM-kártyahely vízálló tömítéssel rendelkezik. Az égési teszt is a várakozásoknak megfelelően zajlik, az AMOLED képernyő körülbelül 40 másodpercig bírja azt, hogy egy öngyújtóval közvetlen közelről melegítik, itt a pixelek ennek hatására már később sem térnek vissza a megjelenítőre.

Ezek után mondhatni szó szerint kettétörik a OnePlus 10 Pro karrierje. A OnePlus 10 Pro a hajlítási teszten nagyon csúnyán megbukik. Érdemes megnézni a videót, hogy lásd ahogy kettétörik a mobil. Először a hátlap reped meg, amikor a telefont elölről hajlítják, majd amikor hátulról hajlítják egyszerűen elpattan. Ez nem túl gyakran fordult elő az elmúlt évek során, és bár ez a teszt extrémnek számít, sokan azért nem szeretnék, hogy egy vásárlást követően farzsebbe rakva a OnePlus 10 Pro-t eltörjön.