Sötét módot kap az Android számológép alkalmazás

Az elmúlt hónapokban egyre több applikáció kapta meg a sötét módot, a Messenger, Viber és a Google Chrome után hamarosan az Android rendszerben található számológép is sötétre vált.


Szinte már biztosra vehetjük, hogy az Android Q-ban is lesz lehetőségünk sötét módra váltani, ami így egy picit jobban kíméli a szemünket és az akkumulátor üzemidejét is növelheti. Nagyon úgy tűnik, hogy az Android rendszer 10-es főverziójának érkezése előtt egyre több alkalmazás kapja meg ezt a funkciót, mivel egy a közeljövőben érkező frissítésnek köszönhetően már a gyári (Android) számológépet is sötétre tudjuk majd váltani, melyet pár egyszerű lépésből megtehetünk. Miután elindítottuk az appot a felső sávban lévő menüből csak témát kell cserélnünk, itt pedig három opciót ajánl fel a rendszer, ezek a világos, sötét és az akkumulátor kímélő.

A 9to5google szerint a számológép 7.6-os verziója már támogatja a sötét témát, azonban a Play Áruház egyenlőre csak a 7.5-ös verziót kínálja. Azt sajnos nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető a 7.6-os verzió. Remélhetőleg pár hét múlva már szerepelni fog a frissítési listában.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.