Szuper áron érkezett meg a Google Pixel 5a

pixel 5a

Többször írtunk róla nektek, hogy napokon belül bemutathatják a legújabb Google Pixel mobiltelefont és ez most meg is történt. Íme a Google Pixel 5a.

INLOCK

A Google kitett magáért, hiszen remek specifikációkat villantott megfizethető áron, feladva a leckét a versenytársaknak. A Pixel 5a durván 135.000 Ft-os áron debütált vízállósággal és erős hardverrel.

A mobiltelefon egy 6,34 colos FHD+ felbontású OLED kijelzőt kapott meg. A magasabb képfrissítési ráta viszont elmaradt, így, ha elvárás a 90-120 Hz, akkor más után kell nézni.

pixel6

Védettséget tekintve a készülék IP67-es tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát édesvízben akár 30 percig is bírhatja a telefon egy méter mélyen. A Pixel 5a fém kerettel és fém hátlappal érkezett meg. Szoftveres fronton Android 11-et kapunk, ahogy az elvárható.

A hátlapon egy 12,2 MP-es főkamera kapott helyet optikai képstabilizálással egy 16 MP-es széles látószögű kamera mellett. Az előlapi kamera felbontása pedig 8 MP.

Hardveres fronton egy Snapdragon 765G processzort kapunk 6GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában. A tárhely fix, nem bővíthető. Az akkumulátor 4680 mAh, amit 18W-os maximális sebességgel lehet feltölteni. Az ujjlenyomatolvasó a készülék hátlapján található meg, középre pozicionálva.

A mobiltelefon első körben az Egyesült Államokban és Japánban rendelhető elő, augusztus 26-án pedig megkezdődik az értékesítés.


Forrás