Több képernyőképen a Facebook Android app sötét módja

facebook-dark-mode-cover

Több kép is kiszivárgott a Facebook sötét módjáról, melyek alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem sokat kell várnunk a funkcióra.

A különböző applikációk sötét módjának bekapcsolásával egy kis plusz üzemidő nyerése mellett a szemünket is kímélhetjük, ezekből adódóan nagyon népszerű minden alkalmazás esetében ez a funkció. A Facebook alá tartozó Instagram, WhatsApp, Facebook Lite és a Messenger is megkapta már ezt a beállítást, viszont a mindenki által használt alap (nem Lite) nélküli Facebook applikációba még nem érkezett meg.

Mint tudjuk, már körülbelül egy éve dolgoznak azon, hogy a Facebook-on is bekapcsolhatóvá váljon a sötét mód és most úgy tűnik, hogy már nem kell rá sokat várnunk. A napokban ugyanis a 9to5Google tett közzé pár képernyőképet a szóban forgó applikáció sötét módjáról. Ez alapján pedig már nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztés befejeződött, tehát nincs annyira messze az érkezése.

A képernyőképek alapján a beállításokon belül kapcsolhatjuk majd be a sötét módot. Ami annyira nem is tűnik sötétnek a képek szerint. A fő háttér ugyanis nem fekete, hanem inkább sötétszürkének nevezhető. A szöveg színe természetesen fehér, mint más appok esetében is ahol már elérhető a sötét mód.

Az azért fontos megemlíteni, hogy ez az Androidos mobilokhoz tartozó sötét mód. Az biztos, hogy iOS-re is érkezni fog csak kérdéses, hogy mikor, az is lehet, hogy a két operációs rendszerre egyszerre teszi majd elérhetővé a Facebook. A látottak alapján megvan rá az esély, hogy még ebben a hónapban jöhet, de a nyár végéig (remélhetőleg) biztosan debütálni fog.

FORRÁS9to5google
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.