Tokok igazolják a Galaxy Note 10 Pro-ról hallottakat

Ahogy közeledünk az augusztushoz, egyre több hír jön a Note 10 szériáról. Szinte már nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk valamit a Samsung új csúcsmobiljairól. Hivatalos infók ugyan idáig nem érkeztek, de a specifikációk egy része biztosan a Galaxy S10 szériától lesz kölcsönözve és ez részben a dizájnról is elmondható. 


A Galaxy Note 10 és Note 10 Pro-ról is láthattuk már 3D CAD rendervideót. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ezeken a felvételeken általában már a végleges, felhasználók számára szánt modell szerepel. A Pro variánshoz most érkezett pár tokos kép is, alátámasztva ezzel a múlt héten látottakat.A hátlapi függőleges kameratrió, a mellette lévő modulokkal egyértelműen kivehető, a 3,5 milliméteres jack kimenetnek viszont már nem jutott hely. A lenti részre a mikrofon, az USB C csatlakozó, a külső hangszóró és az S Pen kerül, fent pedig egy másik mikrofon és valamiféle infraport szerű szenzor számára hagytak helyet. Az eddigiek alapján a Note 10 Pro egy hatalmas 6,8 hüvelykes Dynamic AMOLED panellel és kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasóval fog érkezni. A lapkakészlet várhatóan Exynos 9820, de szóba jött már a titokzatos Exynos 9825 is. Többféle memóriakiosztás közül lehet majd választani, az alapmodell állítólag 256 GB tárhelyet kap, de lesz 1 TB háttértárral és 12 GB RAM-al szerelt változat is.

A hátlapi kamerák a Galaxy S10 szériához hasonlóan hagyományos, ultraszéles és telefontó szenzorokból állnak össze, de társul hozzájuk meg egy ToF modul is. Az előlapi egységet kameralyukas kialakítást kap, viszont a Note 10 sorozatnál már a kijelző felső sávjának közepére pozicionálhatják. Egy új módszernek köszönhetően a kamera körül jóval vékonyabb gyűrűt találunk majd, így kisebb helyet foglal el a kijelzőből. A pletykák szerint a bemutatót augusztus 10-én tartja a majd a Samsung, addig még biztosan fogunk hallani a Note 10 mobilokról.