Törölték az AnTuTu-t a Play Áruházból

Egyik napról a másikra tűnt el az összes AnTuTu alkalmazás a Play Áruházból, de úgy tűnik még lehet esély a visszakerülésükre.


Valószínűleg sokak számára ismerős lehet az AnTuTu nevű applikáció. Akinek nem cseng ismerősen a neve, annak annyit dióhéjban elárulnánk, hogy egy olyan alkalmazásról van szó ami a telefonok, vagy táblagépek teljesítményét pontozza. A kapott referenciaértéket pedig össze tudjuk hasonlítani a más eszközök által elért eredménnyel. Az AnTuTu még 2011-ben kezdte pályafutását, tehát az eltelt közel 10 év alatt több tesztprogram is megjelent hasonló névvel. Ilyen például az AnTuTu 3D Bench vagy az AITUTU Benchmark is, utóbbi egy adott készülék mesterséges intelligenciáját pontozza.

Az alkalmazást egyébként világszerte használják, tehát egyértelműen egy népszerű appról van szó. Ennek ellenére mégis egyik napról a másikra a Google eltávolított a Play Áruházból. A tegnapi napon azt lehetett hallani, hogy az AnTuTu tulajdonosa a Cheetah Mobile többszöri szabálysértése miatt távolították az alkalmazást. Majd a Gizchina egy mai napon megjelent híre szerint tévedés miatt történt a törlés.

antutu-logo

A Gizchina leírta, hogy felvette velük a kapcsolatot Amelie Liu az AnTuTu globális marketing menedzsere. Aki elmondta, hogy március 7-én kaptak egy e-mailt a Google-tól, hogy Cheetah Mobilehoz tartozó összes AnTuTu alkalmazást eltávolították a Play Áruházból. Itt a persze menedzser nem említette, hogy miért. Azt viszont megtudtuk, hogy az AnTuTu 2011 óta érhető el, a Cheetah Mobile pedig 2014-ben lett részvények útján a tulajdonosa. Ebből adódóan a szoftver még korábban egy másik Google fiókkal lett beregisztrálva, nem pedig azzal ami a Cheetah Mobile-hoz tartozik. Amelie Liu szerint tévedés történt akkor mikor eltávolították az AnTuTu-t a Play Áruházból. Elmondta továbbá azt is, hogy remélik a Google-nél rájönnek majd erre és minél hamarabb újra elérhetővé teszik az applikációt.

A másik fél még nem kommentálta a történteket. Kíváncsian várjuk, hogy a Google miként vélekedik majd erről a dologról.

FORRÁSgizchina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.