Tovább erősödik a Viber titkosítása

Az utolsó nagy Viber frissítést követően biztosan többen észrevették, hogy ha egy frissen készített fotót küldünk el a másik félnek akkor már be lehet állítani, hogy a partner meddig lássa azt. Erről külön videót is kaptunk az applikáció fejlesztőitől mely egy picit lentebb látható.

A következő frissítés a program titkosítását lesz hivatott tovább erősíteni, azért, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá beszélgetéseinkhez. Ezek szerint az új funkció lehetővé teszi majd, hogy bizonyos beszélgetésekhez időintervallumot állítsunk be, melyet követően a csevegés megsemmisíti önmagát. Ezt kiegészíti továbbra is a Viber azon funkciója melynél PIN kódot adhatunk meg a titkos beszélgetéshez és csak azt beírva jelennek meg az üzenetek, egyenlőre azt nem tudni, hogy a PIN kódos üzeneteknél is elérhető lesz-e ez a funkció, de a kettővel együtt már biztosra mennének a titkolózó felhasználók.

viber

Egyenlőre még nem tudni, hogy ez a frissítés mikor fog megérkezni, remélhetőleg a napokban megkapjuk majd.

Annak érdekében, hogy a beszélgetések valóban titkosak maradjanak a program fejlesztői számos újdonsággal bővítenék az applikációt, ezek közül az egyik ilyen lenne az is, hogy a beszélgetésekről ne tudjunk screenshot-ot készíteni, hogy azok valóban mások előtt is titkosak maradjanak. Ez az Androidos mobilokon megoldható lenne, viszont az Apple készülékeivel már picit problémásabb lenne megoldani, de már dolgoznak a fejlesztők a megoldáson. Természetesen mint minden más program ezek mellett a Viber is használja az end-to-end titkosítást is.

MEGOSZTÁS