Ügyes húzással pörgetné fel az AppGallery-t a Huawei

A Huawei AppGallery jelenleg a harmadik legnagyobb alkalmazásbolt a világon, napról napra gyarapszik az elérhető szoftverek száma és mostantól a fejlesztőknek is jobban megéri majd az AppGallery-re koncentrálni.


Ha valaki feltölti saját applikációját a Play Áruházba a keresőóriás minden bevétel után 30 százalékot tesz zsebre. Sok fejlesztőnek szúrja a szemét a Google sarca. A kisebb alkalmazásboltokban ennél jóval kevesebbet kérnek, (az Epic például 12 százalékot), azoknál viszont nincs akkora felhasználóbázis mint a Google-nél, ezért a fejlesztők bevétele is jóval kisebb.A Huawei bejelentette, hogy az AppGallery-ben lévő alkalmazások bevételének mostantól akár 90 százaléka is a szoftverfejlesztők zsebében maradhat. Ez a döntés előbb-utóbb a Huawei-nek is kifizetődő lesz, hiszen így jóval több applikáció kerül fel az AppGallery-be. Azok, akik szeretnének élni ezzel a lehetőséggel legkésőbb 2020. június 30-ig kell, hogy elfogadják a Huawei fejlesztőkre vonatkozó irányelveit. A következő hónap első napjától már életbe is lép a dolog és minden AppGalerry-s vásárlás után maximum 90 százalékot megtarthatnak a fejlesztők.

Ez a preferenciális üzletpolitika 24 hónapon keresztül érvényes, de ha sikere lesz akár meg is hosszabbíthatja majd a Huawei. Fontos leszögezni, hogy nem minden kategória esetében él a 90 százalék, az egyes szoftverek bevétel elosztásának százalékos arányáról a Huawei weboldalán lehet tájékozódni.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.