Új beállításokkal bővül a Gmail

A Google olyan funkciókat mutat be, amely magasabb ellenőrzési lehetőséget biztosít adataink felett. Nemcsak az egyes funkciók letiltása, de a háttérben futó adatforgalom letiltása is beállítható lesz.

gsmring_webshop_banner

A Google hétfőn bejelentette, hogy létrehoz olyan funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a Gmailben, illetve a Google Meet és Google Chat programokban tárolt adatokhoz ne férjenek hozzá az olyan opciók, mint például az okos válasz (Smart Reply), ami a beérkező levelekre automatikus választ ad vagy az okos levélírás (Smart Compose), illetve az email kategorizálás és a naptár esemény létrehozása dátumokra hivatkozva.

Ezeknél a funkcióknál mesterséges intelligencia figyeli a levelezést majd az előzmények alapján segít megírni az üzenetet. Ez annyit jelent, ha a felhasználó egy megszokott hangnemben írja az üzeneteit, például “Kedves” vagy ‘Tisztelt” megszólítással indítja a levelet, akkor ezt a rendszer megjegyzi és új levél írásakor automatikusan bedobja a szöveget.

A fent említett funkciókat ki és be tudjuk kapcsolni, amit a Google már korábban lehetővé tett, most viszont azt is letilthatjuk, hogy a háttérben zajló adatmegosztás folytatódjon, ezzel segítve és csökkentve a személyese adatok áramlását a szervereken keresztül.

Irányításunk lesz afelett is, hogy a Google Chat, Google Meet és Gmail melyik alkalmazásokhoz adjon engedélyt a személyre szabáshoz. Ilyenek például a Google Assistant, Maps, Google Pay vagy Travel. A Google elmondása szerint ha minden beállítást engedélyezünk, akkor tudjuk a legtöbbet kihozni a programokból és arra is felhívta a figyelmet, hogy ha kikapcsoljuk némelyik beállítást, az korlátozhatja a Google szolgáltatások funkcionalitását.

A következő hetekben várhatunk ennek a funkciónak a megjelenésére. Ezek megjelenésekor a felhasználóknak két ablak nyílik meg. Az egyikkel az intelligens funkiciókat lehet letiltani a mássikkal pedig a Google szolgáltatások hozzáférését az appokban (Gmail. Chat és Meet) keletkező adatok hozzáféréséhez.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.