Újabb 47 fertőző applikációt találtak a Play Áruházban

android-virus

Az Avast 47 darab fertőző applikációt fedezett fel a Play Áruházban, mutatjuk melyek azok a játékok, amiket semmiképp ne telepíts a telefonodra.

Az elmúlt hónapokban nem telet el úgy hét, hogy ne hallottunk volna olyan esetről, hogy a Play Áruházból letölthető applikációk között fertőzött programokat vagy játékokat találtak. Ezúttal az Avast szúrt ki 47 olyan játékot melyek letöltésével egy jó kis trójait szabadítunk a telefonunkra. Ahogy mostanában elég sokszor, az Avast által felfedezett 47 app is idegesítő reklámokat jeleníthet meg telefonunkon. Sőt, miután töröltük az adott játékot még akkor is megjelenhetnek a hirdetések vagy reklámok.

Ezeket a játékokat egyébként több, mint 15 millióan töltötték le és közülük még most is több megtalálható a Play Áruházban, annak ellenére, hogy az Avast már értesítette a Google-t az esetről.

Közülük a legnépszerűbbeket itt találjátok:

A fent felsoroltak többségét már törölték, de van köztük olyan is ami még mindig elérhető. A teljes listát ezen a linken érhetitek el, az Avast itt sorolja fel melyik az a 47 játék, amit semmiképp nem érdemes telepíteni az Androidos mobilokra.

FORRÁSavast
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.