Újabb szankciók várnak a Huawei-re

huawei

A kínai vállalat nem igazán tud kilábalni a jelenlegi helyzetéből, amin sokat ronthatnak azok a szankciók is, amiket most ki akarnak vetni rájuk. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Huawei a 2019-es évben került bele a szankciós csomagokba, aminek az lett a következménye, hogy az okostelefon piacuk teljesen el kezdett hanyatlani, ami az eladási számokon nagyon jól látszik. Ennek az oka az 5G hiánya és a Google szolgáltatások hiánya. Persze számos olyan engedély sem áll a rendelkezésükre, ami a technológiai fejlődésekhez elengedhetetlen.

Eddig úgy tűnt, hogy a jelenlegi helyzetet fent lehet tartani hosszabb távon, ami jó lehet az amerikai vállalatoknak is, ugyanis 4G chippel rendelkező processzorokat tud szállítani még a cégnek a Qualcomm, így a csúcslapkák is elérhetőek a készülékeikben, persze némi különbséggel.

A cég szerint nincs sok esély a Kirin lapka visszatérésére, így ez úgymond az egyik utolsó esélyük.

Ez viszont változhat, ugyanis állítólag az USA tovább szigorítani a jelenlegi szankciókat, amiket kivezetne a 4G és Wifi 6 technológiára is. Ez azt jelentené, hogy búcsút inthetne a Qualcomm lapkáknak a vállalat, ami drasztikusan visszavetné az piacra dobott okostelefonjaiknak és táblagépeiknek a számát.


Forrás