Változások jöhetnek a Netflix-nél

netflix logo

Az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltató közzétette a legutóbbi negyedéves eredményeit, amivel egyszerre több változási lehetőséget is belengetett.

crypto50

A Netflix 2011 októbere óta folyamatos növekedést produkált az előző negyedévig, hiszen itt a statisztikai adatok szerint a várt 2,5 milliós előfizetői növekedés helyett, 200.000-el kevesebb felhasználót értek csak el.

Ezt nagyban befolyásolta a háború, hiszen a vállalat kivonult Oroszországból, tehát kapásból 700.000 felhasználót vesztettek. Ezzel a részvények is 25%-os csökkenést értek el a piacon.

Mivel a cég az USA-ban már több, mint 100 millió felhasználóval rendelkezik, új piacokon kel terjeszkednie, ahol jelentős konkurenciát kapnak. Itthon az HBO Max nagy vetélytárs, néhány hónap múlva pedig jön a Disney+ is, szóval fel kell kötnie a gatyáját a cégnek, hiszen így csak kisebb ütemben fog tudni majd növekedni.

A cég vezetői, valószínűleg a pénzügyi eredmények miatt, bejelentették, hogy most már tényleg felfognak lépni az ellen, hogy csak egy háztartásban élők tudják használni a felhasználói fiókokat, valamint lehetséges, hogy reklámok is megjelenhetnek hamarosan a felületen, pedig ezt a cég vezetője néhány hónapja még folyamatosan ellenezte. Arról egyelőre még nincs hír, hogy ez milyen formában történhet meg, de amint információt kapunk, megírjuk nektek.


Forrás