Vártalan fordulat, senki nem nyert hajszárítót Instagramon

Az elmúlt napokban nagyon sokan nyertek hajszárítót Instagramon, de valahogy senkinek sem érkezett meg a beígért Dyson Supersonic.

crypto50

Valószínűleg sokaknak ismerős lehet a napokból sztori. Rád írnak Instagramon egy számodra ismeretlen profilról és azt állítják, hogy nyertél egy Dyson Supersonic hajszárítót! Először valószínűleg sokan megörülnek ennek, de az internetezők többségének egyből eszébe jut az is, hogy az elmúlt időszakban nem vett részt semmilyen nyereményjátékon ahol ezt lett volna a jutalom, ezért valószínűleg az értesített “nyertesek” többség már nem is kattint rá az üzenetben megjelölt linkre amit a kamuprofil oldalán találunk. Ami ugye már egy lépéssel több mint amit egy átlagfelhasználó megtenne egy eléggé kamunak tűnő nyereményjátékért cserébe. Mivel senki sem tudja, hogy az adott linken mi szeretne majd a telefonunkra jutni.

hajszarito

Valószínűleg a többségnél az is gyanakvásra ad okot, hogy a megküldött üzenetet nem igazán sikerült jól magyarra lefordítani, itt elég csak az “Ön megnyerte a Dyson Supersonic!”-ra gondolni, de a “Kattints az életrajzban található linkre” is egy ilyen részlet az üzenetből.

Akinek nem ismerősek a fentiek nem árt ha tudja, hogy Instagramon az elmúlt napokban ilyen üzenetekkel bombázzák a felhasználókat egy kamu profilról. Nem érdemes bedőlni neki, a megadott linket megnyitni pedig nem igazán ajánlott! Mivel nem tudni, hogy hová is vezet az a hivatkozás. Az ilyen üzenet ellen sajnos még az sem segít ha privát fiókra váltjuk profilunkat mivel még így is megtalálhatnak az üzenetekkel. Ezért csak annyit tudunk tenni, hogy a kommenteket és a bejegyzést jelentjük az Instagram felé, talán így sikerül felhívni a figyelmüket erre.