Világszerte csökkent az okostelefon eladások száma

phones-cover

Néhány napja megjelentek az első adatok azzal kapcsolatban, hogy a globális piacon összességében milyen mennyiségű okostelefon került értékesítésre. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A napokban végre megjelent a 2022-es év Q3-as időszakának az eladási mutatója, amit a Canalys készített el. Az adatok azt mutatják, hogy 9%-al csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest az okostelefonok eladási száma, ami azt jelenti, hogy 325,6 millió darab okostelefon helyett, csupán 297,8 millió darab készülék került értékesítésre.

A forrás kiemeli, hogy ugyan az eladott készülékek száma csökkent, a prémium szegmens tovább erősödött az Apple és a Samsung prémium kategóriás készülékei miatt, a középkategória pedig nem túl erős mutatókat tudott bemutatni.

A piacot szokás szerint a Samsung vezeti, a maga 22%-os piaci részesedésével, ami összesen 64,1 millió darab leszállított készüléket jelent, amiben jelentős szerepet kapott a Samsung Galaxy S és Samsung Galaxy Z széria is.

A másodikhelyen az Apple áll a maga 18%-os részesedésével, ami összesen 53 millió darab leszállított készüléket jelent. A harmadik helyet a Xiaomi foglalta el 40,5 millió darab leszállított készülékkel és 14%-os piaci részesedéssel. Az első öt helyezett közé még befért az Oppo és a Vivo is.


Forrás