Xbox vagy Playstation? Most nagyon át kell gondolni!

Január közepén jött a hír, hogy a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzard-ot. Megy is a találgatás, hogy a redmondi cég milyen játékokat fog majd PC és Xbox exkluzívvá tenni.

crypto50

Sajnos némi alapja van ennek az egésznek, hiszen miután a Microsoft felvásárolta a Berhesdát, a sokak által várt Starfieldről is kiderült, hogy kizárólag PC-n és Xbox konzolokon lehet majd játszani vele. Az Activison Blizzardhoz köthető a Call of Duty széria, de ott van még a Diablo is, amik előbb-utóbb biztosan nem lesznek majd játszhatóak a Sony konzoljain. Egy kiszivárogott jelentés szerint, az Activision azt tervezi, hogy a következő három CoD még biztosan megjelenik a lehető legtöbb platformra, köztük Playstation-ra is, de, hogy ezt követően mi lesz azt még senki sem tudja.

Az üggyel kapcsolatban az Xboxot vezető Phil Spencer is megszólalt, aki próbálta megnyugtatni a Playstationon játszó CoD rajongókat, a megfogalmazása viszont eléggé ködös volt, mert úgy tűnt, hogy csak a meglévő szerződések esetében nem lesz változás, az újabb játékoknál viszont már lehet majd számítani arra, hogy a Playstation tulajok hátrányba kerülnek.

Egy belga üzletlánc egyik francia szupermarketjében viccesen figyelmeztetik a leendő Playstation tulajokat, hogy jól gondolják meg milyen konzolt válasszanak. A Twitteren közzétett fotó szerint a PlayStation 5-höz készült DualSense kontrollereknél egy felirat található a következő szöveggel:

“Figyelem gamerek, a Microsoft megvette az Activisiont! Óvatosan válasszatok gépet! (Call of Duty)”

Activison Blizzard

Az nem derült ki, hogy ilyen figyelmeztetéssel minden Cora üzletben találkozhatnak a vásárlók vagy ez esetleg a bolt egyik dolgozójának magánakciója, de akár az is lehet, hogy valaki trollkodni akart és semmi köze nincs az illetőnek a Cora üzletlánchoz.