Xperia 20: korrekt középkategóriás telefonnal készül a Sony

Az Xperia 10 és 10 Plus már jó néhány hónapja bemutatkozott, de túl nagy sikert nem könyvelhetett el velük a Sony. Nyilván ez a viszonylag magas árcédulának is betudható, ebben a kategóriában (meglepő módon) még Samsung mobilt is olcsóbban tudunk vásárolni. A japán cég most javíthat, érkezőben az állítólagos Xperia 20, reméljük az árazás már jóval átgondoltabb lesz.


A névre még csak pletyka szinten lehet hagyatkozni, de több külföldi portál is Xperia 20-ként hozta le az újdonságot. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy a végleges megnevezés más lesz. A dizájnon kívül nagyjából minden kiderült a készülékről, az Xperia 10-ben lévő Snapdragon 630 helyett már Snapdragon 710-et vetne be a Sony a feldolgozási teljesítmény javítása érdekében. A lapka mellé modelltől függően 4/64 vagy 6/128 GB belső memória társulna.

Az Xperia 10-hez hasonló dizájnnal érkezhet az Xperia 20
Az Xperia 10-hez hasonló dizájnnal érkezhet az Xperia 20

Fontos kiemelni, az Xperia 20 nem az Xperia 10 folytatása, hanem attól egy teljesen különálló széria. A Sumahoinfo szerint az eszköz hátlapján kettő darab 12 megapixeles kamera lesz. Az egyik modul esetében széles látószögű szenzorra cserélhetik le az Xperia 10 mélységérzékelőjét. A kijelző 6 hüvelykes LCD panel Full HD felbontással és 21:9-es képaránnyal. Az előlapi kameráról csupán annyit tudni, hogy nincs szenzorsziget és a mechanikusan előugró modul mellett sem tette le a voksát a Sony, tehát a szokásos viszonylag vastag kávákra lehet számítani.Xperia_20_kiszivárgott_specifikációk

A ház szögletes, tükrözi a cég megszokott formavilágát, amit lehet már nem kellene erőltetni. A telefon 158 x 69 x 8,1 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, a súlya nem ismert. Az akkumulátor kapacitásról sem jött hír, remélhetőleg nem az Xperia 10-ben lévő 2870 millaperórás telep kerül majd bele. A megjelenési dátumot még nem tudunk, talán néhány héten belül a dizájn mellett erre is fény derül.