2021-ben ez volt a Top 10 legtöbbet eladott készülék

apple

Kiderült, hogy a tavalyi évben, melyik okostelefonok voltak a legkelendőbbek típus szerint a világban. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A 2021-es év sikeres volt a mobiltelefon gyártóknak, hiszen a piac tovább tudott növekedni és egyre magasabb bevételeket könyvelhettek el a cégek. Persze voltak nagy nyertesek és vesztesek is, de most viszont az derült ki, hogy mely modellek voltak a legkelendőbbek világszerte.

A felmérést a Counterpoint Research végezte el, ami top 10 készüléket gyűjtötte össze világszerte. A listában összesen három márka kapott helyet: az Apple, a Samsung és a Xiaomi. A listát magasan az iPhone nyerte 7 termékkel, 2 volt Xiaomi és 1 volt Samsung mobiltelefon.

apple

Persze így a lista kissé zordnak tűnhet, hiszen a nagy Apple uralom azért lehetséges, mert ők évente csak 3-4 okostelefont dobnak piacra, addig egy Samsungnál ez 10x ennyire rúg, így nyilván eloszlik az eladási szám. Viszont azért érdekes, hogy mennyire sokan vásárolnak Apple terméket világszerte, annak ellenére, hogy sosem a piac legjobb készülékét készítik el, emellett magas áron kínálják termékeiket.

A lista első 5 helyén Apple termék kapott helyet, ahogyan az a diagramon is jól látható, a 6.helyen van a Samsung Galaxy A12, a hetedik helyen a Xiaomi Redmi 9A, és a 10. helyre fért be a Xiaomi Redmi 9.


Forrás