2022 végére eltűnhet a Lightning töltőcsatlakozó?

lightning

Már régóta tervben van az EU részéről, hogy egységesíteni akarják a töltő szabványokat. Ez egyes hírek szerint, 2022 végére megtörténhet és eltűnhet a Lightning csatlakozó.

crypto50

Már évek óta rebesgetik a hírekben, hogy az EU egységesíteni akarja a töltőcsatlakozókat, hogy könnyebb legyen az átjárás az Android és az Apple között, hiszen jelenleg teljesen más technológiát használnak, ami miatt egy esetleges készülékváltásnál, egy új komplett töltő szettre van szükségünk.

Egy, a Reuters portálnak adott információ szerint, még az idén törvénybe hozhatják az egységes csatlakozókat, aminek nagyon sokan örülnének.

Talán egyetlen egy cég járhat ezzel rosszul, aki nem más, mint az Apple. Az Androidos gyártókat, konkrétan szinte nem is érinti ez az újítás, hiszen a Micro USB csatlakozók szinte már teljesen elkoptak, a szabvány évek óta, már eddig is USB Type-C volt.

Természetesen az Apple mindig is kiállt a saját megoldása mellett és nem képes elengedni, arra hivatkozva, hogy feleslegesen kellene lecserélni a világban rengetek kábelt és csatlakozót. A forrás azt is kiemeli, hogy nem csak okostelefonokról van szó, így több nagy cég is érintett lehet, hiszen most megragadhatják az alkalmakat és szinte minden okos eszköz szabványosítva lehet.


Forrás