5 év frissítés jöhet egyes Oppo okostelefonokra

oppo

A kínai vállalat a következő évben egyes készülékeire akár 5 évnyi szoftverfrissítést is biztosítani fog a szivárgások szerint. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről az információról.

Az utóbbi időben egyre több androidos gyártó fektet egyre nagyobb hangsúlyt arra, hogy minél több ideig biztosítson szoftveres támogatottságot készülékeire.

Itt magasan a Samsung vezeti a rangsort, ugyanis a belépőkategóriás készülékeitől kezdve 4 éven keresztül frissíti a termékeit, a Samsung Galaxy A53 készülék felett pedig 5 év szoftveres támogatottság biztosított.

Ez mindenképpen nagy számnak mondható, emellett egyik gyártó sem mondhatja el ezt a dél-koreai vállalaton kívül, ugyanis a legtöbb gyártó igaz, hogy biztosítja a hasonló időtartamot, viszont csak néhány csúcskészülékére. Ilyen például a Xiaomi és az Oppo is.

Utóbbi vállalat a következő évben nagy vállalást tehet a tervek szerint, ugyanis egyes készülékeire 4 év szoftveres támogatottságot és 5 év biztonsági frissítést kínál, ami mindenképpen kiemelendő.

Ez nagyjából egybe esik azzal, amit a Oneplus is bejelentett az idei évben, de persze ez nem is csoda, hiszen egy cégcsoporthoz tartoznak. Pontos információk még nincsenek arról mely készülékeket érinti majd ez az ütemterv, viszont, ha megtudunk pontos adatokat, megírjuk majd nektek.


Forrás