60 megapixeles kamerával, Google szolgáltatások nélkül jön a Honor V30 széria

Az év végén mindig új csúcsmobilt kapunk a Honortól, a V széria idén is kameralyukkal fog érkezni, de sokak bánatára Google szolgáltatások nélkül.


A Honor V30 és V30 Pro bemutatója december környékén várható, majd januárban jönne a két mobil a nemzetközi piacra View 30 és View 30 Pro néven. A globális premier Google szolgáltatások hiányában viszont eléggé kérdéses, az USA szankciói nem csak a Huaweit, hanem a Honort is érintik. Nincs kizárva tehát, hogy a Mate 30 mobilokhoz hasonlóan a vártnál valamivel később kerülnek majd forgalomba Kínán kívül a készülékek.

A Honor V sorozat történelmében először, két változatot kapunk, akárcsak a Honor 20 szériánál itt is lesz egy standard és egy Pro variáns. Specifikációk terén is akad majd néhány eltérés a két eszköz kötött. Egy Twitteren közzétett poszt szerint a Honor V30 LCD kijelzőt használ, aminek a bal felső sarkában az elődhöz hasonlóan egy apró kameralyuk található. A Pro már AMOLED panelt kap, szintén kameralyukkal, de két szenzor lesz az előlapon. A kijelzők méretét nem említik, valószínűleg ebben is lesz majd egy minimális eltérés a két masina között.

Hátulra mindkét modell esetében 60 megapixeles főkamera kerül, a V30 hátlapján három, a V30 Pro-én pedig négy darab modul teljesít majd szolgálatot. A rendszerchip Kirin 990, de a Honor V30 Pro egyes országokban a Kirin 990 5G-vel is beszerezhető lesz. Az akkumulátor kapacitása és a töltési sebessége sem fog egyezni. A Honor V30 egy 4000 milliamperórás telepet kap akárcsak elődje, és nem változtatnak a 22,5W-os kábeles gyorstöltésen sem. A V30 Pro akkumulátora már 4200 milliamperórás, és a Mate 30 szériától megörökli a 40 W-os vezetékes gyorstöltést. A 27 W-os vezeték nélküli töltés már nem fért bele, helyette 15 W-al kell beérnünk. Az elkövetkezendő hetekben valószínűleg többet is fogunk hallani a két Honor csúcsmobilról, gyaníthatóan az első képekre sem kell majd sokat várni. A Google nélkül a marketingeseknek viszont elég nehéz dolga lesz.