89 órán át tartó teszten esett át a Mi MIX Fold és a Xiaomi élőben közvetítette

xiaomi

A Xiaomi egy élő online közvetítésben tesztelte le első összecsukható mobilját a Mi MIX Fold-ot.

Az élő közvetítésben a vállalat egy tartóssági tesztnek vetette alá a készüléket, amelyben a hajtogatási képességeit tesztelték, amely során a készüléket több mint 200 000 alkalommal lett meghajlítva. A vállalat vezérigazgatója, Lei Jun hivatalos Weibo oldalán élőben közvetítette a készülék több órán át tartó tesztjét. Természetesen a Mi MIX Fold túlélte a hosszú és megszakítás nélküli hajlítási tesztet, amelynek során több mint 200 000-szer hajtották meg. Ez a teszt körülbelül 89 órán keresztül tartott és a készüléket 1,6 másodpercenként hajtották össze.

A kínai tech óriás ezt a tesztet azért készítette, hogy bemutassák a készülék építési minőségét és tartósságát. A Xiaomi még azt is hozzátette, hogy ez a 89 órás teszt 10 évnek felel meg normál használat mellett. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos felhasználónak 10 évekbe telne, mire elérné ezt a 20.000-es számot, amit a Mi MIX Fold jelenesetben 89 óra alatt csinált végig. A hitelesség biztosítása érdekében az élő közvetítésben egy időzítő is megjelent ami egyértelművé tette, hogy a közvetítés valós időben történik, és nem előre rögzített vagy szerkesztett.

Továbbá a vállalat azt is hozzátette, hogy a készülék akár öt és fél évig is kitarthat, még akkor is, ha a Mi MIX Foldot naponta akár 100-szor is kinyitják és becsukják. Még 2019-ben a CNET végzett egy hasonló tesztet, amely a Samsung Galaxy Fold tartósságát vizsgálta, ebben több mint 120 000 alkalommal hajtottak össze, mielőtt megsérült volna.