Összehasonlították a Galaxy S21 Ultra Snapdragon 888 és Exynos 2100 változatát

Egy gyorstesztnek köszönhetően kiderült hogy a Snapdragon 888 vagy az Exynos 2100 változat jobb-e a Galaxy S21 Ultrából. Szerintetek melyik lett a befutó?

A Galaxy S21 sorozattal kapcsolatban egy sarkalatos pont a Snapdragon és az Exynos chippel ellátott modellek között mennyi teljesítménybéri különbség van. Az elmúlt évek során a Snapdragon modellek jóval erősebbek voltak mint az Exynos processzorok. Ezzel kapcsolatban egyébként már petíciót is indítottak, mivel megelégelték, hogy ennek ellenére semmivel sem kompenzálja őket a Samsung. A petíció végül nem vezetett eredményre, de a tavalyi év végén már lehetett hallani pletykákat azzal kapcsolatban, hogy a Samsung új technológiát fog alkalmazni az új Exynos processzorok gyártása során aminek köszönhetően akár a Snapdragon modelleknél is erősebbek lesznek.

exynos-2100

Az első ilyen Samsung processzor az Exynos 1080 volt, ami tényleg lenyűgöző teljesítményre képes. Majd legutóbb a Galaxy S21 sorozattal együtt debütált az Exynos 2100, ami a dél-koreai cég jelenlegi csúcsprocesszora. Valószínűleg sokakat foglalkoztat, hogy mégis milyen teljesítményre képes az Exynos 2100 a Sanpdrgon 888 lapkával szemben. Nekik van egy jó hírünk, ugyanis letesztelték őket és feltöltöttek YouTube-ra erről egy videót:

Az összesítésből kiderült, hogy a Snapdragon 888 még most is jobbnak mondható mint az Exynos 2100, de azért már nincs olyan nagy különbség a két gyártó processzora között mint korábban. Jelenleg 10%-kal jobb továbbra is a Qualcomm chipje az erősebb, de láthatóan már jó úton halad a Samsung, nincs olyan nagy különbség teljesítményben mint korábban volt. A részeredményekből az is kiderült, hogy CPU-ban egy kicsivel erősebb az Exynos 2100, csak az összesítésben maradt alul a teszt során.

(Alacsonyabb a jobb)

Ez is érdekelhet:

Minden kiderült a jövő évi csúcsmobilokba szánt Snapdargon 888-ról

Bivalyerős lett a Galaxy S21 mobilokba szánt Exynos 2100 chipset

Megérkezett a Snapdragon 480, jöhetnek az olcsó 5G mobilok