A Huawei AppGallery-ben fertőz a Joker Malware

A Play Áruházról most a Huawei féle AppGallery-be költözött át a Joker nevű malware.

A Joker névre keresztelt malware már néhány éve állandó veszélyt jelent az Androidos felhasználók számára. Mint tudjuk a malware a letöltést követően különböző fizetős előfizetésekre iratkozik fel a felhasználók tudta nélkül és akár több hónap is eltelhet mire az áldozata észreveszi, hogy mi is történt. Az elmúlt évek alatt már kiderült, hogy ez összesen maximum 5 előfizetésre korlátozódik, de az még nincs kőbe vésve, hogy ez a jövőben is így fog maradni. A Joker eddig a Play Áruházban található alkalmazásoknak köszönhetően fertőzött, de most nagyon úgy néz ki, hogy sikerült a Huawei féle AppGallery-be is bejutnia.

A Huawei még 2019-ben az amerikai kormány kereskedelmi tilalmát követően feküdt rá teljes erővel saját áruházának fejlesztésére. A napokban a Mire Dr. Web elemzői figyeltek fel arra, hogy a Joker már az AppGallery-ben is megtalálható. Sajnos azt nem tudni, hogy mely alkalmazások voltak azok amivel a kéretlen malware is feljutott a felhasználók mobiljaira. De azt elárulták, hogy több mint félmillió felhasználó telepítette fel ezeket az appokat. Az észrevételről természetesen a Huawei-t is értesítették, és a fertőzött alkalmazások törlésre kerültek az AppGallery-ből.

Amennyiben az elmúlt hónapok során te is töltöttél le alkalmazásokat a Huawei áruházából, nem árt ha ellenőrzöd számlakivonataidat.

Ez is érdekelhet:

4K minőségű TV szolgáltatás a Telekomnál

Nagyon vigyázz, új vírusos levél terjeng

Ingyen Netflix helyett vírust kaptak mobiljukra az Androidos felhasználók

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.