Ingyen Netflix helyett vírust kaptak mobiljukra az Androidos felhasználók

flixonline-cover

Egy újabb malware fertőzött két hónapig Androidon, ezúttal a Neflixet nevét kihasználva jutottak hozzá személyes adatokhoz a vírus készítői.

A Checkpoint kutatói fedeztek fel egy új Androidos malware-t, amit egy ideig mindenki le tudott tölteni a Play Áruházból. A FlixOnline névre keresztelt applikáció két hónap ingyenes Netflixezést ajánlott azoknak akik letöltötték. A letöltést követően pedig képes volt arra, hogy WhatsApp üzenetben terjesztette tovább magát. Ezen kívül még meg tudta szerezni hitelesítési adatainkat, valamint más alkalmazások bejelentkezési oldalait is tudta utánozni, amivel szintén e-mail címekhez, felhasználónevekhez és jelszavakhoz tudott hozzájutni.

flixonline-1

A Checkpoint természetesen értesítette erről a Google-t is akik már letörölték az alkalmazást a Play Áruházból, de ezt megelőzően két hónapig elérhető volt. A biztonsági szakemberek szerint a malware meglehetősen innovatív technológiát használva fertőzött, technikája megegyezett a januárban az ESET által detektált Huawei Mobile nevű káros applikációéval. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy visszatért egy új alkalmazás formájában és ez a jövőben még akár többször is előfordulhat.

flixonlione-2

Szerencsére a FlixOnline-nak nem sokan dőltek be, de így is 500 felhasználó letöltötte a mobiljára. A Play Áruházból való eltávolítás ellenére azonban a már telepített applikációt mindenkinek magának kell eltávolítania, tehát ha te is benne vagy abban az 500-ban aki letöltötte nem árt minél előbb megszabadulnod tőle.

Ez is érdekelhet:

Nagyon vigyázz, új vírusos levél terjeng – mutatjuk mit ne nyiss meg

Itt ellenőrizheted, hogy Facebookos adataid kiszivárogtak-e

Mostantól még jobban kell vigyázni a csomagküldő sms-es vírussal

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.