A Huawei elárulta miért késett a Mate X

Februárban az MWC-n mutatkozott be a Huawei első hajlítható mobilja a Mate X. Meglepő módon a készülékre egészen idáig kellett várni, sokan mondták a bemutatót követően, hogy erősen prototípusnak tűnt a készülék, lehet nekik volt igazuk.

A Huawei hivatalos magyarázata erre a sok késésre az, hogy nem szerettek volna úgy járni, mint a Samsung a Galaxy Fold-dal, ezért a külsőn több apró módosítás is történt. A kínai gyártó meg akart róla győződni, hogy a Mate X megfelel a potenciális ügyfelek minden elvárásának, így több élettartam és tartóssági teszten is átesett az elmúlt hónapokban a masina. Továbbá szerettek volna minden olyan kritikát elkerülni, amiknek a Samsung ki volt téve az elmúlt időszakban.mate-x-cover

A Huawei a felhasználói élménnyel kapcsolatban is biztosra akart menni, a pár hónapos csúszás lehetővé tette a vállalat számára, hogy finomhangolja a szoftvert és a hardvert. Itt érdemes megjegyezni, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben Kirin 990 helyett “csak” Kirin 980 van a Mate X-ben, ami kicsit csalódásnak mondható. Úgy tűnik tehát a tavalyi csúcslapkájukhoz optimizálták a rendszert és utólag már nem akartak belenyúlni. Az is kiderült, hogy készül a folytatás, a Mate XS márciusban indul és abban már Kirin 990 5G dolgozik majd.

Első körben Kínában lehet majd megvásárolni a Mate X-et, ott több mint 700 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek érte. Akárcsak a Fold, a Mate X is elég korlátozott darabszámban készül, tehát nem lesz egyszerű szerezni belőle.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.