A Microsoft állítólag webes alkalmazáson keresztül próbálja elindítani az xCloud szolgáltatást iOS rendszeren

Ha igaz, akkor az xCloud 2021-re elérhető lehet az iPhone-okon és az iPadeken. 

Az Apple újrafogalmazta App Store-szabályait, miszerint kifejezetten megtiltja a játék-streaming alkalmazásokat, ami megakadályozta a Microsoftot abban, hogy xCloud Xbox streaming technológiáját iPhone-ra és iPad-re elindítsa – de egy új jelentés szerint a vállalat megpróbálja kijátszani a szabályokat azáltal, hogy web alapú alkalmazással teszi elérhetővé a szolgáltatást.

A Microsoft hozzáadta az xCloud-ot a Game Pass előfizetői szolgáltatásához, és egy nemrégiben tartott találkozón az EVP és Gaming részleg vezetője Phil Spencer magabiztosan közölte az alkalmazottakkal, hogy a Game Pass „közvetlen web alapú megoldás révén” érkezik majd iPhone-okhoz és iPad-ekhez. A Microsoft állítólag arra törekszik, hogy 2021-ben elindítsa ezt a változatot.

Az Apple újrafogalmazott App Store feltételeit nem kifejezetten a verseny megakadályozása érdekében hozták meg. A cég ellenzi a játék streaming szolgáltatásokat, mert olyan játékkatalógusokat tesznek elérhetővé, amelyeket az Apple nem tud jóváhagyni.

A fentiek szerint tervezik az újonnan bejelentett Amazon Luna működését is. Az Amazon eléggé bízik ebben a megoldásban, így először iPhone-okon és iPad-eken fog elindulni béta szolgáltatásával, majd a későbbiekben kibővítené Android támogatással, de döntő fontosságú, hogy együttműködtek az Apple Safari csapatával a fejlesztések során – mondta a Luna mérnöki vezetője az Engadget-nek a közelgő szolgáltatással kapcsolatos beszélgetés során. A partnerség valószínűleg nem áll le, amikor a szolgáltatás elindul, mondta a kiadványnak Marc Whitten, a Luna vezetője:

“Folytatjuk a munkát az Apple-el. Szeretnénk egy natív élményt szerezni.” – mondta Whitten az Engadget-nek.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.