Amerika követné az EU-t a szabványos töltők bevezetésében

Úgy tűnik, hogy az amerikai kontinensen is megsürgetnék annak a törvények a bevezetését, amivel egységesítenék a töltő csatlakozókat. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Már évek óta arról szóltak a híresztelések, hogy az EU-ban egységesíteni szeretnék a töltőcsatlakozókat minden eszközön, hogyan csökkenjen az elektronikai hulladék, emellett ne kelljen annyi töltőt beszereznie az embereknek.

Ebben az évben végre el is fogadták ennek a törvénynek a bevezetését, így a 2024-ben már csak USB Type-C porttal felszerelt termékek várhatóak ezen a piacon.

A napokban egy új hír szerint Amerika is követné az Európai Uniót ebben a döntésben és a szenátorok sürgetik is ennek a törvénybe iktatását. Edward J. Markey és Elizabeth Warren szenátorok az alábbi levelet fogalmazták meg, ezzel kapcsolatban:

„Az Európai Unió (EU) a közelmúltban fogadott el olyan fontos jogszabályt, amely arra kötelezi az elektronikai gyártókat, hogy az egész EU-ban közös töltőt fogadjanak el a mobil eszközök számára.1 Elismeréssel adózunk a Kereskedelmi Minisztériumnak az e problémák kezelése érdekében már megtett lépésekért, 2 és sürgetjük Önöket, hogy kövessék az EU példáját egy átfogó stratégia kidolgozásával a szükségtelen fogyasztói költségek kezelésére, az e-hulladék csökkentése, valamint az új elektronikai eszközök beszerzési folyamatának józanságának és bizonyosságának helyreállítása.”


Forrás