Amerikai kézbe kerülhet a TikTok

tiktok-cover

Bő egy hónapja van a TikTok-nak megegyeznie az egyik amerikai vállalattal, különben nagyon sok felhasználót veszíthet el.

A hét elején a Microsoft megerősítette, hogy tárgyal a TikTok megvásárlásával kapcsolatban az applikáció tulajdonosával a ByteDance-el a TikTok működési jogának megvásárlásáról. Annak ellenére, hogy korábban csak azt lehetett hallani, hogy egyes régiókban kerülne a Microsoft kezébe a TikTok, most több forrás is arról számolt be, hogy az egész hálózatra rátennék a kezüket.

tiktok-microsoft

Az amerikai cég egyébként kijelentette, hogy a tárgyalások szeptember 15-ig fognak tartani, függetlenül attól, hogy ez idő alatt sikerül nekik megegyezni vagy sem. Ezt egyébként maga Trump elnök is megerősítette egy korábban tett nyilatkozatában, melyben azt mondta, hogy amennyiben szeptember 15-ig nem kerül a TikTok irányítása egy amerikai vállalathoz akkor korlátozni fogják az amerikaiak hozzáférést.

A TikTok egyébként nagyon népszerű az amerikai felhasználók körében ezért nagy érvágás lenne a ByteDance számára ha egyik napról a másikra sok millió felhasználó eltűnne. Ebből adódóan nagy valószínűséggel sikerül majd valami megállapodásra jutniuk a Microsoft-al. Trump egyébként már kiszemelte következő áldozatát is, a WeChat is hasonlóképpen járhat, ha egy amerikai céggel nem sikerül neki megegyeznie. Sőt, egy esetleges szigorítás az Apple-t és a Google-t is arra kényszerítené, hogy még a kínai régióban lévő telefonjaikról is távolítsák el az alkalmazást.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.