Az Epic Games Store 15 játékot ad majd ingyen a karácsonyi szezonban

epic-games-cover

Az Epic Games Store a hírek szerint még ebben a hónapban 15 játékot ad ingyen a felhasználóknak, december 16-tól kezdve minden nap egy-egy játékkal kedveskednek a gamereknek, egészen december 30-ig.

crypto50

Az információt már két külföldi forrás, a Dealabs és a Video Games Chronicle is megerősítette. Akik már több alkalommal bizonyítottak ezen a téren, legutóbb például az Xbox Live és Gold várható játékairól adtak információkat, de a szeptemberi, októberi, novemberi és decemberi PS Plus felhozatalt is sikerült jól megtippelniük. Információik szerint a promóció a Shenmue 3 ingyenes példányával kezdődik december 16-án. Ugyanezen a napon egy év végi kiárusítás is elindul, amely egészen 2022. január 6-ig tart majd. Az első 14 játék állítólag csak egy-egy napig lesz elérhető, míg az utolsó, egy teljes héten át.

epic-games-logo

Az Epic Games tavaly 15 játékot, 2019-ben pedig 12 ingyenes játékot adott ingyen ugyanebben az időszakban, vagyis az idei ajándékozás ismét ugyanezt a formátumot követi majd. Jelenleg a Godfall Challenger Edition és a Prison Architect tölthető le ingyenesen, amit december 16-ig van lehetőségünk beszerezni. Epic Games közel 12 millió dollárt költött arra, hogy 2018 decembere és 2019 szeptembere között ingyenes játékokat osszon szét az időszakban. Összesen 38 játékot osztottak szét a kilenc hónapos időszak alatt. Míg az olyan játékok, mint a Subnautica, a Mutant Year Zero és a Batman Arkham Collection 1-1,5 millió dollár közötti összegbe kerültek, voltak olyan címek is, amiért 50.000 dollárt fizettek, hogy ingyenesen biztosítsák a felhasználóknak, ilyen például a a Super Meat Boy.