Az LG egyelőre jegeli a Rollable piacra dobását

Már hónapok óta tudjuk, hogy az LG egy feltekerhető kijelzős mobilon dolgozik, amiről január közepén végre képeket is láthattunk. Most valami oknál fogva a gyártó úgy döntött, hogy egyelőre várnak a bemutatóval, a beszállítók pedig háborognak. 

Még nem tiszta miért húzza az LG a Rollable bemutatóját. Egyesek szerint a dolognak köze van ahhoz, hogy a cég mobilos részlege már évek óta veszteséges és a mobil halasztása szerintük csak megerősíti, hogy az LG el szándékozik adni a szekciót. Ez persze még nem feltétlen jeleni azt, hogy nekik van igazuk, hiszen új technológiák bevezetésénél gyakran lehet olyan hibákba futni amiket hónapokig tartó tervezés és tesztelés ellenére sem lehet előre látni. Jelenleg arról jött információ, hogy az LG felfüggesztette a projektet és jelzett a beszállítóknak, hogy egyelőre nem tartanak igényt a korábban megrendelt komponensekre. Ez állítólag egyes cégeknek nem igazán nyerte el a tetszését és a már elvégzett munkáért kártérítést kérnek, teljesen jogosan. Ezek között a vállalatok között van a BOE is, ők szállították volna a kijelzőket az LG-nek. Az LG még nem kommentálta a történteket, kíváncsian várjuk, hogy a Rollable-t valóban elmeszelik-e vagy valamilyen más sorsot szánnak a készüléknek.

Néhány hónapja az LG még nagyon ambiciózus tervekkel próbálta megújítani mobilos portfólióját. Miután viszont a Wing megjelent és nem hozta a várt sikert gyorsan megtorpant a dél-koreai vállalat. A bajt csak tetézi a cég egyik vezetőjének kiszivárgott levele, amiben arról volt szó, hogy évek óta veszteséges a mobilos részleg és hatalmas változásokra számíthatnak az alkalmazottak. Valószínűleg néhány héten belül kiderül mi lesz az LG mobilos szekciójának sorsa.