Az okostelefonos applikációk nagy segítséget nyújtanak

PR cikk

A mobiltelefon mindig is fontos társ volt, legyen az munka vagy pusztán szórakozás. A „smart-korszakban” pedig mindenki titkára vagy titkárnője lett ez a hasznos kis eszköz.

A hangsúly a „kicsi” szócskán van, hiszen jelenleg újra divat a kis méretű telefon. Az okoskészülékek rengeteg jó alkalmazást tartalmaznak, illetve tölthetünk le rájuk hasznos appokat. Azonban figyeljünk oda, hogy ne százával töltögessünk, hanem a mennyiség helyett a minőségre törekedjünk. Az adataink védelméről már nem is beszélve!

A telefonszolgáltatók applikációi

A telefonszam-tudakozo.hu szerint a legjobb, leggyorsabb és naprakész keresést az ismert szolgáltatók (Telekom, Telenor és Vodafone) appjai biztosítják. Nagy előny, hogy nem kell bemenned az ügyfélszolgálatra és nincs szükség több weboldalt átböngészni, hiszen az alkalmazásokat (mindegy, hogy havidíjas vagy feltöltőkártyás előfizetésed van) bárhol és bármikor eléred. Azért győződj meg arról, hogy rendelkezel 4G-s netkapcsolattal vagy jól működik a WI-FI-d.

Telekom alkalmazás

Korábban csak egyenleginfót és pár alapszolgáltatást (pl.: díjcsomagváltás) kaptunk ezzel az appal. Azóta nagyon szépen fejlődött az app és 2020 végén ismét új designt kapott. Egy helyen tudod intézni a számlabefizetést, az egyenleglekérdezést, tudsz vásárolni mobilnetbővítőt egyszeri alkalommal vagy folyamatos megújítással.

Az ünnepek előtti 3 napos ingyenes (egyszeri) kedvezmény csak az alkalmazáson belül volt elérhető. Aki bekapcsolta, annak a szolgáltató sms-ben küldte el az értesítést, illetve a megrendelésről szóló tájékoztatót. Itt jegyezzük meg, hogy a COVID kitörésekor a Telekom több hónapig ingyen 3GB netet adott az előfizetőknek, a kártyásoknak pedig számos kedvezményt.

A Telekom korábban létrehozta a plasztik Kapcsolat Kártyát, amely később az online térbe költözött, az appon van egy fül, ahol megjelenik maga a virtuális kártya. Ezzel a lehetőséggel szintén számos kedvezményre jogosultak az előfizetők.

Légy tisztában azzal, hogy az alkalmazás használatához internetkapcsolat szükséges, de a generált adatforgalom díjmentes a Telekom hálózatán külföldön és belföldön, így nem csökken az adatmennyiséged, hasonlóan a Waze, Spotify, Messenger (videóhívás és hívás használata kivétel), vagy a Facebook használatakor.

MyTelenor – ha már nincs neted akkor is működik!

A Telenor is igyekszik lépést tartani a fejlődéssel. A „MyTelenor” appot sikeresen meghonosította Magyarországon is, egyedül a svédeknél Mitt Telenor Sweden néven fut, mindenhol máshol a „My” néven. Régebben, ha megakartad nézni, mennyi az egyenleged smst kellett írnod, aztán rögtön jött az egyenlegközlő, igen ám, de ez nem volt ingyen.

Az applikáció segítségével naponta többször ellenőrizheted az egyenlegedet, valamint díjcsomagot tudsz váltani, illetve azt is láthatod, hogy mennyit telefonáltál. A bejelentkezés pedig gyorsan elvégezhető egyszeri sms-sel (ha bejelentkezve maradsz, akkor legközelebb már nem kér jelszót vagy sms-t), aztán már láthatod adataidat (név, lakcím, tarifacsomag…stb.). A számlák befizetése is könnyen elvégezhető az alkalmazás segítségével.

Ha pedig rokonod vagy barátod kártyás előfizető, te magad is feltöltheted a számláját. Igazi újdonság a roaming napijegy opció: pl.: Montenegróba történő utazáskor érdemes heti, vagy napijegyet vásárolni az appon keresztül. Így nincs szükség más nem EU-s ország hálózatát használni, és annyit fizetsz amennyit netezel. Az Üzletkereső segítségével pedig az ország bármely Telenor üzlete könnyen megtalálható, a Google Maps integrálva van, így biztos lehetsz a sikerben.

MyVodafone – válaszd ki a legjobbat!

A Vodafone esetében rengeteg applikációval találkozhatsz a Google Play Áruházban: Vodafone Easyrider, Vodafone Ready, hogy csak kettőt említsünk, mégis a leghasznosabb a MyVodafone alkalmazás. A fentebb vizsgált lehetőségek mellett itt módosíthatod az előfizetésedet, vagy megnézheted, hogy milyen gyors a hálózat. Ennek leginkább a 4G vagy 5G esetén van jelentősége. A WI-FI-d sebességét a Speedtest-el érdemes lecsekkolni.

A „JóDolgok” menüben kedvezményeket és meglepetéseket fedezhetsz fel, amelyek csak itt érhetők el. A „Vodafone Family” pedig a családi kedvezményeket és lehetőségeket foglalja magában, sőt gyermeked (remélhetőleg kamaszkorú gyerekről lévén szó) mobilegyenlegét is ellenőrizheted a „Kid” funkcióval.

Egy alkalmazásnak a hagyományos funkciók mellett mindig többet és jobbat kell nyújtania: az „Ajánlataim” menü a legjobb – csak előfizetőknek – ajánlatokat és kedvezményeket tartalmazza.

A vizsgált alkalmazások nagymértékben hozzájárulnak, hogy gyorsan és bonyodalmak nélkül tudjunk eligazodni az információs szupersztrádán. Internet nélkül ma már nem tudsz létezni és most nem a szórakozási élményekre gondolunk. Használata nélkülözhetetlen otthon, iskolában vagy a munkahelyen. Az applikációk hasznos segítségek a mindennapokhoz.

A szolgáltatók pont ezért  hangsúlyozzák, hogy érdemes havidíjas előfizetést vásárolni, mert a későbbiekben számos és jobb kedvezményeket kaphatsz, mint a feltöltőkártyások. A netes adatforgalom a kártyásoknál hamar el is fogy, míg a havidíjas előfizetésben legalább 3GB a net. Érdemes ezeknek utánanézni, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Borítókép: Pexels.com