Belépő szintű hardverekkel és Infinity V kijelzővel érkezett a Galaxy A10

írta: Robi

A Samsung A szériája az elmúlt napokban számottevően gyarapodott, a szinte csúcskategóriás A50 és a középkategóriás A30 után most megkaptuk a Galaxy A10-et is.


Nem feledkezett meg a Samsung a Galaxy Fold és az S10 sorozat mellett az olcsóbb kategóriát képviselő készülékekről sem, igaz a hétfőn debütáló A50 ezúttal jóval erősebb hardvereket kapott mint amit eddig megszokhattunk, de a most bemutatott A10 már sokkal gyengébb lett a nagytesónál. A Galaxy A10 egy 6,2 hüvelykes Infinity V megjelenítővel érkezett, melynek felbontása HD+, pontosabban 720 x 1520 pixel. A 19:9-es képarányú IPS LCD kijelző 81,6% képernyő/test arányt ad a mobilnak.

Az A10-ben a Samsung saját gyártású Exynos 7884 lapkáját találjuk, rendszermemóriája 2 GB, a tároló pedig 32 GB-os, de sd kártyával bővíthető. Hátlapján egy 13 megapixeles kamerát helyezett el a gyártó, illetve az előlapon lévő notch is csak egy darab modulnak ad helyet, ez egyébként 5 megapixeles. Sajnálatos módon az USB-C csatlakozó is kimaradt a repertoárból, így be kell érnünk a jó öreg 2.0-ás csatival a 3400 mAh-s akkumulátor töltésekor.

A Galaxy A10 ára 120 dollár, ami elsőre jól hangzik, de ha még erre rájönnek a különböző adók akkor már nem annyira kecsegtető ezekkel a hardverekkel. Az értékesítése a következő hónaptól kezdődik, piros, fekete és kék színekben tudjuk beszerezni, (elvileg) Android 9 Pie rendszerrel.

forrás: samsung