Bőr hátlappal és 12 GB RAM-mal érkezett a ZTE Axon 20 5G Extreme Edition

Szeptemberben mutatkozott be az első kijelzőbe rejtett szelfi kamerával szerelt okostelefon a ZTE Axon 5G. Most pedig egy Extreme Edition is érkezett belőle, egy kis extra RAM-mal és nem mindennapi hátlappal.

A külső tekintetében túl nagy dologra nem kell gondolni, a hátlapon lévő üvegfelületet egy sárga színű bőrre cserélték, amihez egy fekete kamerasziget társul. A RAM méretét 12 GB-ra növelte a ZTE, ezeket leszámítva minden más változatlan. Az OLED képernyő mérete továbbra is 6,92 hüvelyk, a felbontás Full HD+ a képfrissítési frekvencia pedig 90 Hz. Az ujjlenyomat-olvasó és az előlapi kamera a kijelzőben kapott helyet. A motorháztető alatt Snapdragon 765G dolgozik, tárhelyet illetően pedig 128 és 256 GB-os variánsok közül lehet választani.

A hátlapon négy szenzor kapott helyet, a főkamera egy 64 megapixeles széles látószögű lencse, f/1.8-as rekeszértékkel és PD autófókusszal. Mellé jár egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy szintén 2 megapixeles makrókamera. Az akkumulátor kapacitása 4220 milliamperóra és van 30W-os kábeles gyorstöltés támogatás is. Az operációsrendszer ZTE Mifavor 10.5 Android 10 alapokon.

A ZTE Axon 20 5G Extreme Edition kiskereskedelmi ára 3498 jüan lesz, ez átszámolva 159 ezer forint. Első körben Kínában kerül majd forgalomba a mobil, bár pontos megjelenési dátumot még nem közöltek. A nemzetközi premierről egyelőre nem jött hír.