Egész korrekt mobilnak ígérkezik a Galaxy S21 FE

Úgy tűnik idén sem maradunk Fan Edition Samsung mobil nélkül, a Galaxy S21 széria első három tagja januárban debütált, és ha minden igaz nem kell már sokat várni a Galaxy S21 FE-re sem. 

A friss infók szerint a Samsung továbbra is a megfizethető csúcsmobil vonalat vinné tovább a Galaxy S21 FE-vel. A készülékben Snapdragon 888 helyett, Snapdragon 870-et találunk majd, ami jelenleg a második legerősebb Qualcomm chipset a piacon, így a teljesítményére még egy darabig biztosan nem lesz panasz. A nagy kérdés az, hogy milyen lapka kerül majd az európai modellekbe? A Samsung ugyanis az öreg kontinensen saját gyártású Exynos rendszerchipeket szokta bevetni, de jelenleg ezekből nincs olyan, aminek teljesítménye nagyjából megegyezne a Snapdragon 870-el. A Galaxy S21 FE Indiában már a BIS tanúsítványt is megszerezte, így kiderült, hogy 8/128 GB-os verzió már biztosan lesz a készülékből.

A pletykák alapján az S21 FE örökölni fogja a Galaxy S21 sorozat dizájnját és a 32 megapixeles előlapi kamera a kijelző felső sávjának közepére kerül, a hátul lévő jellegzetes kamerasziget pedig, 12+12+8 megapixeles szenzorokat foglal majd magába.

Az eszköz képernyője egy 6,5 hüvelykes Full HD+ felbontású AMOLED panel lesz, beépített ujjlenyomat olvasóval. Az akkumulátor kapacitása úgy tudni 4500 milliamperóra, és várható gyorstöltés támogatás is.

Egy forrás arról is beszámolt, hogy 4G-s változat is forgalomba kerül majd a Galaxy S21 FE-ből, ennek a variánsnak a motorháztető alatt állítólag az Exynos 990 rendszerchipet találjuk majd.